HTML

EZ Parkolók info

Az EZ Parkolók Kft. életéről, hírleveleiről.

Friss topikok

Linkblog

Szabályos parkolás, de mégis büntetés jár érte?

2011.09.23. 08:37 EZ Parkolók Kft.

Sziasztok !

Nem az EZ Parkolóknál történt az eset, de érdekelne a véleményetek, mert elég tanulságos a történet !

Ha jól értelmezem Lajos levelét és a mellékelt képet, elképzelhető, hogy valóban nem sértett semmilyen szabályt, még ha ránézésre szokatlan helyen is parkolt. A térkép szerint ez egy kis zsákutca lehet, ami kanyarodik. Ha nem lóg bele az 5 méterbe, és tényleg  nem is akadályoz senkit, akkor igaza lehet a posztolónak, és fellebbezni kell. Vajon csak azért zavarta a hatóságot, mert ezen a helyen még ingyen parkolhatott?  

A problémám a következő a mellékelt kép alapján a tisztelt rendőr urak - talán mivel nem találtak aznap mást - megbüntettek tilosban parkolás miatt; 30 ezer forint kezdőösszeg!!! Nem kevés pénz!
 
Az indok a következő:
 
Járművével a történő megállásra és várakozásra vonatkozó 40 (5) bekezdés d) pont alapján

(5) Tilos megállni:

d) körforgalmú úton, útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, ha a közúti jelzésből más nem következik; az útkereszteződésben az úttorkolattal vagy útelágazással szemben megálló járműre - ha ez a többi jármű bekanyarodását nem akadályozza - a tilalom nem vonatkozik;
 

A baj csak az, hogy a gépkocsim hátsó része 7.5 méter (körülbelüli mérésem első dühömre, mert lehet több is van az) távolságra van a az úttestek széleinek metszéspontjától, ráadásul a járda vége után jóval messzebb álltam meg, ami szintén nem látszik a képen.

Két irányú forgalom van, és a szemből jövők csak jobbra kanyarodhatnak, ha el akarják hagyni a kereszteződést! Tehát senkit nem zavartam a parkolásommal, és mivel az út másik oldalán dolgozok 3.5 éve, ezért mindig azon a szabad parkoló helyen parkoltam, ami az egyedüli ingyenes szabályos hely, és eddig nem szúrt szemet a rendőr uraknak. Nem értem most miért volt baj, kérlek segítsetek, de már többen tanulmányoztuk a kollégáim közül a helyet, és eddig nem találtunk gikszert a dologba! Ráadásul a parkoló gépkocsim mellett még két teherautó is képes elhaladni egymás mellett - a haladási iránynak megfelelően, tehát a másik útpadka távolsága sem lehet probléma! Persze a büntetési paragrafus az útkereszteződésben történő parkolásról szól csak.

Mivel csak 1 azaz csak egy darab fénykép készült, ezért kérdem, hogy ebből a fényképből megállapítható e egyáltalán a szabálysértés? Nem kellett volna több képet készítenie a rendőrnek? Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezpark.blog.hu/api/trackback/id/tr223247639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása